(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Oila ichidagi psixologik muhit, shubhasiz, inson shaxsiyatining shakllanishida hal qiluvchi ahamiyatga ega. Ayniqsa, aka-uka va opa-singillar o‘rtasidagi munosabatlar (ya’ni siblinglararo munosabatlar) bola uchun nafaqat do‘stona muloqot manbai, balki ijtimoiy rollarni anglash, javobgarlikni his qilish va empatiyani rivojlantiruvchi muhim maydon bo‘lib xizmat qiladi. Siblinglararo mas’uliyat deganda, farzandning boshqa farzandga nisbatan yordam berish, himoya qilish, g‘amxo‘rlik ko‘rsatish va u uchun javob berishga tayyor bo‘lish hissi tushuniladi