(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada destruktiv axborotlarga qarshi immunitetni shakllantirishning psixologik determinantlari ko’rib chiqiladi. Zamonaviy jamiyatda axborot oqimining tezligi va xilma-xilligi talabalarning psixologik holatiga katta ta’sir ko’rsatmoqda. Destruktiv axborotlar, ya’ni salbiy, manipulyativ yoki zararli ma’lumotlar, yoshlarning fikrini, hissiyotlarini va xatti-harakatlarini o’zgartirishi mumkin.Talabalarning psixologik holati zamonaviy axborot oqimining tezligi va xilma-xilligi bilan bevosita bog’liq. Ushbu omillar, ularning hissiy holatiga, ijtimoiy aloqalariga va o’z-o’zini anglash jarayonlariga ta’sir ko’rsatadi. Shuning uchun, talabalarda destruktiv axborotlarga nisbatan immunitetni shakllantirish va psixologik salomatlikni saqlash uchun zaruriy chora-tadbirlarni amalga oshirish muhimdir.