(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada pragmatik tahlilning nazariy asoslari va nasriy matnlarni o‘rganishdagi metodologik imkoniyatlar ko‘rib chiqiladi. Pragmatikaning asosiy tamoyillari, matnni kontekst va kommunikativ vazifalar doirasida tahlil qilish usullari yoritiladi. Nasriy matnlarda mavjud pragmatik birliklarning shakllanishi, ularning tahlil usullari va tadqiqotdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy adabiy jarayonda pragmatik yondashuvning ahamiyati va istiqbollari aniqlanadi.