(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Inson huquqlari va erkinliklariga rioya qilish va ularni muhokama qilishning taminlanishi demokratik huquqiy davlat va fuqarolik jamiyati barpo etishning muhim sharti hisoblanadi. Xalqaro ommaviy huquq xalqaro munosabatlarda qatnashadigan va ishtirok etadigan davlatlarning yuridik munosabatlarini huquqiy jihatdan yoritilishi ushbu maqolada yoritilgan.