(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2023)
Markaziy asab tizimining surunkali uyqu buzilishi kasalliklari bo’lgan narkolepsiya va uyqusizlik odamlarga butun umri davomida uyquchanlik va uyqusizlik hamroh bo’ladigan patologik holat bo’lib, davolash choralari odatda kam ta’sir qiladi, mehnat qobiliyatiga salbiy ta’sir qiladi. Uyqu hujumlari paytida bemor ijtimoiy jihatdan muvozanatsiz holatda qoladi