(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Tibbiyot terminologiyasi — ilmiy aniq va universal bo‘lishi kerak bo‘lgan til sohalaridan biridir. Shunga qaramay, uning shakllanishida ko‘plab metaforik ifodalar, obrazli tasvirlar va qadimiy dunyoqarashlar izlarini ko‘rish mumkin. Ayniqsa, lotincha tibbiy atamalar ko‘p hollarda inson tanasi yoki kasallik holatlarini tasvirlashda metaforalarga tayanadi. Ushbu maqolada shunday atamalarning semantik va metaforik xususiyatlari tahlil qilinadi.