(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu tezisda korxonaning moliyaviy holatini baholashda pul oqimlari tahlilining ahamiyati va imkoniyatlari tahlil qilinadi. Pul oqimlari – bu nafaqat moliyaviy barqarorlikning aksidir, balki strategik qarorlar qabul qilishda asosiy vosita hisoblanadi. Tezisda operatsion, investitsion va moliyaviy faoliyat bo‘yicha pul oqimlari alohida ko‘rib chiqilib, ularning korxona faoliyatiga ta’siri yoritilgan. O‘zbekiston korxonalari misolida amaliy jihatlar tahlil qilinib, samarali boshqaruv uchun takliflar berilgan.