(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
IoT - bu Internet jihozlari deb ataladigan maxsus qurilmalar tarmogi bolib, Internet yoki boshqa tarmoqlarda real ma’lumotlarni toplash va almashish uchun ishlatiladi. Amaldagi ushbu texnologiyaga misollar quyidagilarni oz ichiga oladi.