(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ayollar, shu jumladan menopauza davridagi ayollar orasida ko’p hollarda ruhiy salomatlik bilan bog’liq bo’lgan muammolar xavfi ortib borayotgan muhim davr sifatida tan olingan. Ko’p yillar davomida bu ortib borayotgan xavf ayollarning tug’ish qobiliyatini yo’qotganidan qayg’usi bilan bog’liqliki yoki ularning depressiv kayfiyatda bo’lishi, nosog’lom turmush tarzi va noto’g’ri ovqatlanish tufayli gipodinamiya va ortiqcha vazn kuzatildi