(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Bugungi kunda yuqori siydik yo’llarining katta toshlari bo’lgan bemorlarni davolashning eng samarali usuli masalasi hal qilinmagan va bunday bemorlar shoshilinch kasalxonaga yotqizilgan urologik bemorlarning katta qismini tashkil qiladi. Endoskopik texnikaning yaxshilanishi va turli xil litotripsiya usullarining (ultratovush, lazer, pnevmokinetik va boshqalar) paydo bo’lishi bilan KULT ham DLT bilan bir qatorda birinchi qator davolash usuliga aylanadi , bu usulning samaradorligi 98-100% ga yetadi.