(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Onkologik kasalliklarni aniqlash va davolashda gistologik tadqiqotlar asosiy tashxis usullaridan biri hisoblanadi. Ushbu ilmiy ishda gistologik tekshiruvlarning saraton kasalligini erta aniqlashdagi ahamiyati, ularning turlari va rivojlanish bosqichlarini aniqlashdagi roli, shuningdek, zamonaviy diagnostika usullari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Gistologik tekshiruvlar orqali saraton hujayralarining morfologik va molekulyar tuzilishi tahlil qilinib, kasallikning kelib chiqishi, rivojlanishi va metastazlanish xususiyatlari aniqlanadi. Tadqiqotda biopsiya, immunogistokimyo va molekulyar gistologiya kabi ilg‘or texnologiyalar yoritiladi hamda ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Shuningdek, dunyo tajribasi va zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash bo‘yicha tahlillar keltiriladi.