(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
ushbu maqolada ko‘p tarmoqli kompaniyalarni buyurtma portfelini tahlil etish yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan Boston konsalting guruhi matritsasi asosida tahlil etilgan. Bunda asosan ikkita ko‘rsatkich ya’ni, bozorning o‘sish tezligi va bozorning nisbiy ulushi asosida firma mablag‘larini istiqbolli sohalarga investitsiya qilish to‘rtta kvadrant (yulduzlar, sog‘in sigirlar, savol belgilari va itlar) asosida o‘rganilgan . Strategik biznes guruhlarining mohiyati ochib berilgan bo‘lib, ularga nisbatan muayyan tavsiyalar berilgan.