(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ekologik muhit homiladorlikning kechishi va natijasiga katta ta’sir ko‘rsatadi. Atmosfera ifloslanishi, og‘ir metallar, pestitsidlar va radiatsiya kabi zararli omillar homila rivojlanishida turli patologiyalarga sabab bo‘lishi mumkin. Ushbu maqolada ekologik omillarning homiladorlikka ta’siri tahlil qilinib, ularning oldini olish choralari ko‘rib chiqiladi.