(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqola o‘zbek va ingliz tillarida nutqiy aktlarda sintaktik va stilistik figuralarning o‘zaro ta‘sirini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda chiasmus, inversiya, antitezis kabi sintaktik figuralar bilan metafora, ironiya va parallelizm kabi stilistik vositalarning kommunikativ samaradorlikka ta‘siri o‘rganiladi. Har ikki tildagi nutqiy aktlar qiyosiy tahlil qilinib, madaniy va lingvistik xususiyatlar yoritib beriladi. Maqolada misollar, jadval va umumiy natijalar taqdim etilgan.