(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Дилатацион кардиомиопатия (ДКМП) — бу юракнинг суръатли кенгайиши ва функсиясининг бузилиши билан намоён бўладиган хронитик касалликдир. Юрак-томир касалликлари бўйича даволашда эришилган ютуқларга қарамай, ДКМПнинг эрта диагностикаси ҳали ҳам муҳим муаммо бўлиб қолмоқда. Эхокардиография ва лаборатория усуллари касалликни эрта аниқлашда муҳим рол ўйнайди. Ушбу мақолада ДКМПни аниқлашнинг замонавий усуллари, уларнинг имкониятлари ва чекловлари таҳлил қилинган.