(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Surunkali buyrak kasalliklarining butun dunyoda sog‘liqni saqlash tizimida dolzarbligi va bolalar orasida tarqalish darajasi yoritilgan. Bolalarda buyrak yetishmovchiligining klinik va laborator jihatlarini aniqlash bo‘yicha olib borilgan ilmiy ishlarning cheklanganligi ta’kidlangan.