(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Ushbu maqolada ommaviy maktablarda inklyuziv ta’limni tashkil etish usullari ko‘rib chiqiladi. Inklyuziv ta’lim jarayonining nazariy va amaliy asoslari, maxsus ta’limga ehtiyoji bo‘lgan o‘quvchilarning ehtiyojlarini qondirish usullari va pedagoglarning roliga alohida e’tibor qaratilgan. Mazkur maqola orqali inklyuziv ta’limda qo‘llaniladigan metodikalar, turli xil texnologiyalar hamda ijtimoiy-psixologik muhitni shakllantirishda innovatsion yondashuvlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim jarayonida barcha o‘quvchilarning huquqlarini ta’minlash va ularning imkoniyatlarini kengaytirishga qaratilgan strategiyalar taklif etiladi.