(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2025)
Mazkur maqolada eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarga pedagogik va psixologik yondashuv tamoyillari hamda amaliy metodlari yoritilgan. Eshitishida qobiliyatidagi cheklovlar bolaning umumiy rivojlanishiga, ijtimoiylashuviga va ta’lim olish jarayoniga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Shunday holatlarda maxsus ta’lim texnologiyalaridan foydalanish, moslashtirilgan muhit yaratish hamda individual yondashuv orqali bu bolalarning bilim olishdagi qiyinchiliklarini yengillashtirish muhim hisoblanadi. Maqolada defektologiya va psixologiya fanlarining integratsiyasiga asoslangan holda samarali usullar tavsiya etilgan. Shu bilan birga, ota-onalar va o‘qituvchilarning hamkorligi, bolalarda motivatsiya shakllantirish va ularning o‘ziga bo‘lgan ishonchini mustahkamlash yo‘nalishlariga alohida e’tibor qaratilgan.