(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola teri hujayralarining morfologik va funktsional xususiyatlariga bag‘ishlangan. Teri epidermis, derma va gipodermis kabi uch qatlamdan iborat bo‘lib, har bir qatlamning o‘ziga xos hujayralari mavjud. Keratinotsitlar, melanotsitlar, fibroblastlar va adipotsitlar kabi hujayralar tashqi muhitdan himoya, regeneratsiya, metabolik va immun javob funksiyalarini ta’minlaydi. Tadqiqot natijalari teri hujayralarining tuzilishini va ular o‘rtasidagi o‘zaro aloqalarni yoritib beradi.