(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada Abdulla Qodiriy asarlaridan olingan lakunar birliklar misollari semantikasi tahlillari keltiriladi. Lakunar birliklarning tilshunoslikdagi ahamiyati, unga doir olimlarning mulohazalari kо‘rib chiqilgan. Lakunar birliklarning lug‘at boyligimizni oshirishdagi ahamiyati yozuvchi asarlaridan olingan misollar orqali tahlilga tortilgan.