(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada aqliy rivojlanishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning psixologiyasi va ularning xususiyatlarini o‘rganishga qaratilgan. Aqliy rivojlanish nuqsonlari — bu bolalarning intellektual faoliyatini, o‘rganish qobiliyatini va ijtimoiy moslashuvchanligiga ta’sir qiluvchi holatlar. Ushbu tadqiqotda nuqsonlarning turli shakllari, ularning belgilari, shuningdek, ta’lim va tarbiya jarayonidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi