(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Bugungi kunda yuqori malakali pedagog kadrlarga talab ortib borayotgan hozirgi sharoitda oqituvchilarni, zamonaviy pedagogik va axborot texnologiyalarni yaxshi o’zlashtirib olgan kadrlar sifatida shakllantirishtalab etiladi. Bunday vazifalarni amalga oshirish mavjud xalq ta’limi xodimlari malakasini oshirish tizimini mukammallashtirish, uni elektron ta’lim talablariga mos rivojlantirish, xalq ta’limi muassasalarida mutaxassislikka oid fundamental bilimlarni mustahkam egallash, malaka oshirishning turli shakllarini yo’lga qo’yish, “Hayot davomida o’qish” tamoyili asosida ta’lim olishga yo’naltirishni taqozo etadi.