(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada globallashuv, uning asosiy tushunchalari hamda bu jarayon ortidan yuzaga kelayotgan turli xil tahdid hamda havflar bo’yicha fikr mulohazalar yurutilgan. Shu bilan birga yoshlarni mana shu globallashuv jarayoni bilan bog’lab turadigan axborot xurujlaridan, yot ma’naviy ta’sirlardan ximoya qilishda milliy urf-odatlar va qadriyatlarning ahamiyati masalalari o’rganib chiqilgan.