(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Давлат ўзининг ижтимоий функцияларини бажаришда доимий равишда давлат бюджети маблағларидан фаол фойдаланади. Бу эса, давлат бюджетига бўлган заруратни сақланиб қолишига хизмат қилади. Давлат ўзининг ижтимоий сиёсатини амлага оширишда аҳолининг кам даромадли қатламини молиявий иҳатдан ҳимоя қилишга эътибор қаратади. Натижада, аҳолининг кам даромадли қатламида мавжуд бўлган турли эҳтиёжларни таъминлашда ижтимоий сиёсатнинг элементлари вуждуга кела бошлайди.