(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola oilada bolalarning mehnat motivatsiyasini rivojlantirish orqali tarbiyalashning metodikasini o‘rganadi. Bolalarga mehnatning ahamiyatini anglatish va unga bo‘lgan qiziqishini kuchaytirish orqali ular mas’uliyat, intizom va irodani shakllantiradi. Tadqiqot davomida bolalarning mehnat motivatsiyasini oshirishning turli pedagogik usullari ko‘rib chiqiladi va bu usullarning samaradorligi baholanadi