(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu tezis kichik va yirik bizneslarning xalqaro bozor raqobatlashuvidagi o‘zaro ta’siri va asosiy tendensiyalarini o‘rganadi. Kichik korxonalar o‘z moslashuvchanligi va raqamli transformatsiyadan foydalanib, global bozorda yirik kompaniyalar bilan raqobat qilmoqda. Shu bilan birga, yirik bizneslar o‘z moliyaviy resurslari va keng marketing tarmog‘i orqali raqobat ustunligini saqlab qoladi. Tezis innovatsiyalar, davlat ko‘magi, raqamli texnologiyalar va xalqaro hamkorlikning bu ikki turdagi korxonalarga ta’sirini tahlil qiladi, va xalqaro bozor tendensiyalariga moslashish yo‘llarini o‘rganadi.