(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Мазкур мақола мактабгача ва бошланғич таълимда жисмоний тарбия ва спорт йўналиши талабаларининг мактабгача таълим муассалари учун гимнастика машқларини ўтказиш шакллари таҳлил қилади. Зеро гимнастика машқларини ўтказиш шакллари жисмоний тарбия ва спорт машғулотларида муҳим асосларидан бири ҳисобланади, чунончи уни тўғри шакиллантириш натижасида жисмоний маданият дарсларида мактабгача таълим муассалари тарбияланувчиларни соғломлаштириш жараёни самарали тарзда амалга оширилади