(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada tovar-moddiy zaxiralar (TMZ) hisobi va audit jarayonlarini takomillashtirish yo‘llari tahlil qilinadi. TMZ korxonalar uchun moliyaviy barqarorlik va ishlab chiqarish jarayonining uzluksizligini ta’minlovchi asosiy resurslardan biri hisoblanadi. Maqolada TMZ hisobi va auditidagi mavjud muammolar, jumladan, hisob-kitoblarning kechikishi, zaxiralarni noto‘g‘ri baholash va ma’lumotlarning noto‘g‘ri yetkazilishi kabi kamchiliklar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, TMZ hisobi va auditida zamonaviy usullarni joriy etish, avtomatlashtirish va raqamlashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Ushbu tadqiqot natijalari TMZ hisobini aniqroq olib borish va audit samaradorligini oshirishda foydali bo‘lishi mumkin.