(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada axborot texnologiyalarining iqtisodiyot rivojlanishiga ta’siri, xususan, ishlab chiqarish samaradorligi, yangi ish o‘rinlari yaratish, innovatsiyalarni rag‘batlantirish va davlat boshqaruvida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining iqtisodiy sohalarga tatbiqi nafaqat korxonalar samaradorligini oshirish, balki raqobatbardoshlikni kuchaytirish va global iqtisodiy o‘sishni tezlashtirish uchun ham muhim omil ekanligi ko‘rsatilgan.