(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) va kreativlik o’rtasidagi aloqalar tahlil qilinadi. SI texnologiyalari san’at, musiqa, adabiyot va dizayn sohalarida ijodkorlik jarayonlarini qanday o’zgartirishi, yangi ijodiy imkoniyatlar yaratishi va inson ijodiga ta’siri haqida yoziladi. Maqola shuningdek, SI yordamida yaratilgan asarlarning baholanishi va ijodkorlik jarayonidagi etik masalalarni ham muhokama qiladi.