(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Mazkur maqolada pedagogik tajriba-sinov ishlarining natijalarini sifat va miqdor jihatdan tahlil qilish masalasi keng yoritiladi. Ushbu tahlil usullari pedagogik tajribalarning samaradorligini o‘lchash, o‘quvchilarning og‘zaki nutq ko‘nikmalaridagi o‘zgarishlarni aniqlash va bu jarayonning ta’lim jarayoniga ta’sirini ko‘rsatish uchun muhimdir. Shuningdek, maqolada tajriba-sinov natijalarini baholashning metodologik yondashuvlari, olingan ma’lumotlarni statistik tahlil qilish va o‘quvchilarning nutq ko‘nikmalaridagi sifatli va miqdoriy o‘zgarishlarni aniqlashga doir ma’lumotlar taqdim etiladi.