(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada Tog‘ay Murodning “Otamdan qolgan dalalar” romanida milliy g‘urur mavzusi yoritilgan. Asarda dehqonchilik madaniyati, ota merosi va milliy qadriyatlar milliy g‘urur bilan bog‘langan holda ifodalanadi. Modernizatsiya jarayonidagi o‘zgarishlarga qaramay, milliy qadriyatlar va meros saqlanib qolish jarayoni tasvirlangan.