(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Antiteza yunoncha "antithesis" so’zidan kelib chiqqan bo’lib, qarama-qarshilik yoki kontrast ma’nosini anglatadi va gapda qarama-qarshi g’oyalarni birga qo’yish orqali kontrast effektiga erishish uchun ishlatiladi. Ushbu stilistik figura yozma va og’zaki tilning ifoda sifatini oshirishda muhim rol o’ynaydi. Adabiyotda antiteza qarama-qarshi g’oyalar yoki mavzular orasidagi keskin kontrastni yaratish uchun xizmat qiladi, shu bilan narrativni boyitadi va uni auditoriya uchun yanada jozibador qiladi.