(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Milliy bayramlar har bir xalqning madaniy merosini, tarixini va milliy o‘zligini namoyon etuvchi muhim voqealardir. O‘zbekistonning milliy bayramlari ham xalqimizning boy tarixi va madaniyatini o‘zida aks ettiradi. Ushbu bayramlar davomida ishlatiladigan rang tasvirlar esa milliy o‘zlikni anglashda katta ahamiyat kasb etadi. Mazkur maqolada O‘zbekistonning milliy bayramlarida rang tasvirlarining roli va ularning milliy o‘zlikni anglashga qanday ta’sir ko‘rsatishi haqida so‘z yuritiladi.