(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Tezlik va tezlanish konseptlarining o‘ziga xos ahamiyati bor. Tezlik, harakatning yoki jarayonning tezligini ifodalaydi, qisqa muddat ichida harakat qilish, amalni bajarish yoki maqsadga erishishning tezligi. Tezlanish esa harakatning o‘sish tezligi yoki jarayonning tezligida o‘zgarishni ifodalaydi. Bu qonun o‘zgarishi, texnologik rivojlanish, iqtisodiy rivojlanish va shaxsiy rivojlanish, shu jumladan yangi innovatsiyalar va texnologiyalar bo‘yicha tezlanishni ta’minlashda ahamiyatga ega.Bu tadqiqotda tezlik va tezlanishning mohiyati va ularning ahamiyati o‘rganilgan. Tezlikning amaliyati, tezlanishning o‘zgarishlar va uning samaradorligini ta’minlash uchun kritik ahamiyati keltirildi.