(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada galaktika yoshini aniqlash, buyuk portlash haqidagi tasavvurlarga ega bo’lish, buyuk portlashdan hozirgi kungacha bo’lgan o’zgarishlar haqida o’rganish masalalari keltirilgan.