(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Араб адабиётида идентиклик ғоялари анъана ва трансформация жараёнлари орқали ўзгариб боради. Мазкур мақола ушбу мавзуга бағишланиб, адабий асарларда идентиклик тушунчасининг турли шаклларда намоён бўлишини тадқиқ этади. Анъанавий араб адабиётида кўпинча диний ва этник элементларга асосланган идентиклик, замонавий асарларда янги ижтимоий ва маданий контекстларда кўриб чиқилди. Мақолада араб адабиётининг тарихий ривожланишида идентиклик ғояларининг қандай трансформацияга учрагани таҳлил қилинади. Унда, алоҳида, миллий, минтақавий ва диний идентикликларнинг турли даврларда қандай тасвирланганига эътибор қаратилади. Шунингдек, глобализация ва замонавий технологияларнинг таъсири билан идентиклик тушунчасининг янги чегаралари қандай шаклланаётгани кўрсатилади.