(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada O’zbek xalqining og’zaki an’analaridagi kasbiy musiqasi , ayniqsa maqom yo’llari, rang-barang murakkab doyra usullari va boshqa milliy musiqa sozlarda ijro etilgan asarlarhihg buyukligi, bu esa sozanda va xonandalardan yuksak ijro mahoratini talab etishi. Xonanda xushovoz bo’lishidan tashqari, kuchli xotira, she’riyatdan xabardorligi hamda o’ta qobiliyatli bo’lmog’i lozimligi to’g’risida fikr yuritilgan.