(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Sifatdosh - o’zbek tili morfologiyasi eng muhim tarkibiy qismlarlaridan biri bo’lib, nazariy va amaliy jihatdan katta ahamiyatga ega. Biror bir grammatik kategoriyani so’z turkumi sifatida ajratish uchun uchta belgining bo’lishi shart: morfologik, leksik, sintaktik belgi. Sifatdosh va sifat shaxs va narsaning belgisini bildirishi bilan bir-biriga o‘xshaydi.Sifat shaxs va narsaning turg‘un,barqaror belgisini ifodalaydi.Ushbu maqolada oʻzbek tilida sifatdoshlarni qoʻllanilishi haqida ma’lumot berilgan.