(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Sharhlab o‘qitish uzoq asrlar davomida ilm o‘rganishda keng qo‘llanib kelingan. Mumtoz asarlarni sharhlab o‘qitish bugungi kunda dolzarb masala sanaladi. Mumtoz matn ustida ishlash, notanish so‘zlar lug‘atini tuzish, o‘quvchilarga mumtoz asarlardagi mazmun-mohiyatni yetkazish sharhlab o‘qitish asosida amalga oshiriladi. Ushbu maqolada Navoiy asarlarini sharhlab o‘qitishning o‘ziga xos usullari va amaliy jihatlari haqida mulohazalar bildirilgan.