(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Jahonda xizmatlar sohasining rivojlanib borishi ishlab chiqarish sohasiga nisbatan oldinlab bormoqda. Maqolada xizmatlar sohasini rivojlanishi, uning mamlakatlar yalpi ichki mahsulotida ulush ko’rsatkichlari bayon etilgan. Shuningdek sohada faoliyat ko’rsatayotgan korxona va tashkilotlar, ularning xizmatlar hajmi ko’rsatkichlari tahlil etilgan. Sohadagi ayrim muammolar ko’rsatib o’tilib, sohani rivojlantirish uchun tegishli tavsiyalar ishlab chiqilgan.