(untitled) (Yangi O’zbekistonda Tabiiy va Ijtimoiy-gumanitar fanlar respublika ilmiy amaliy konferensiyasi, 2024)
Ушбу мақолада Ўзбекистон учун меҳнатга лаѐқатли аҳолини иш билан таъминлаш, аҳоли жумладан, хотин-қизлар бандлиги ва ишсизлик муаммолари бандлигини таъминлаш энг оғир, энг зиддиятли, энг долзарб ва биринчи навбатда ечилиши лозим бўлган муаммолардан бири. Бу жараёнда, ислоҳотларни фаол иштирокчиси бўлган хотин-қизлар бандлиги муаммосини ўрганиш давр талаби ҳисобланади.