BLENDED LEARNING MODELIDA KOMMUNIKATIV KOMPETENSIYANI SHAKLLANTIRISH USULLARI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada Blended Learning (aralash ta’lim) modeli asosida nemis tili yo‘nalishi magistrantlarida kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida an’anaviy dars jarayoni bilan raqamli ta’lim vositalarini integratsiyalash natijasida shakllanadigan o‘quvchi faoliyati mexanizmlari, interaktiv muloqot muhiti va real kommunikativ vaziyatlarni modellashtirish imkoniyatlari ilmiy asosda yoritiladi. Blended Learning modeli yordamida talabalarda nutq faoliyati turlari – tinglab tushunish, gapirish, o‘qish va yozish ko‘nikmalarini kompleks rivojlantirish, shuningdek, mustaqil ta’lim, refleksiya va o‘zo‘zini baholash jarayonlarining samaradorligi misollar orqali ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot natijalari ushbu modelni nemis tilini o‘qitishda qo‘llash talabalarning lingvistik, sotsiokommunikativ va pragmatik kompetensiyalarini sezilarli darajada oshirishini tasdiqlaydi