BOLALAR RIVOJLANISHIDA O‘YIN FAOLIYATINING PSIXOLOGIK PEDAGOGIK AHAMIYATI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada bolalar rivojlanishida o‘yin faoliyatining psixologik va pedagogik ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. O‘yin faoliyati bolaning kognitiv, emotsional, ijtimoiy va jismoniy rivojlanishida asosiy omil sifatida baholanadi. Maqolada o‘yin orqali bolalarning fikrlashi, tasavvuri, ijodkorligi, nutqi va muloqot ko‘nikmalarining shakllanishi, shuningdek o‘yin metodlarining ta’lim jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida rivojlantiruvchi o‘yinlarning maktabgacha yoshdagi bolalar ta’limi va tarbiyasidagi o‘rni, psixologik mexanizmlari va pedagogik imkoniyatlari tahlil qilinadi.