O'ZBEKISTON SUVEREN, DEMOKRATIK, HUQUQIY,IJTIMOIY VA DUNYOVIY DAVLAT (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasining davlat sifatidagi asosiy prinsiplari – suverenitet, demokratiya, huquqiylik, ijtimoiy himoya va dunyoviylik – tahlil qilinadi. Maqolada suverenitetning milliy xavfsizlik, hududiy yaxlitlik va mustaqil tashqi siyosatni taʼminlashdagi roli, demokratik institutlar va xalq vakilligi mexanizmlari, huquqiy davlat prinsiplarining qonun ustuvorligi va sud mustaqilligini kafolatlashdagi ahamiyati, ijtimoiy davlat tamoyillari asosida fuqarolarning turmush darajasi va ijtimoiy himoyasini taʼminlash, shuningdek dunyoviylikning diniy erkinlik va milliy barqarorlikni qoʻllab-quvvatlashdagi ahamiyati yoritilgan. Maqolada Oʻzbekistonning zamonaviy davlat qurilishi kontseptsiyasi va uning fundamental prinsiplariga eʼtibor qaratilgan.