INKLUZIV TA’LIMDA KOMMUNIKATIV YONDASHUV ASOSIDA NEMIS TILINI O‘QITISH SAMARADORLIGI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada inkluziv ta’lim jarayonida nemis tilini o‘qitishda kommunikativ yondashuvdan foydalanishning ahamiyati, afzalliklari hamda o‘quvchilarning til o‘rganish motivatsiyasi va faol ishtirokini oshirishdagi o‘rni tahlil etilgan. Tadqiqotda kommunikativ metodning asosiy tamoyillari, inkluziv muhitdagi individual yondashuv, differensial topshiriqlar va interfaol mashg‘ulotlarning samaradorligi yoritiladi. Maqolada shuningdek, nogironligi bo‘lgan o‘quvchilar bilan ishlashda kommunikativ yondashuvning kuchaytirishdagi o‘rni ham ko‘rib chiqiladi.