O‘ZBEK ADABIY TANQIDIDA RAQAMLI (DIGITAL) ADABIYOTNING O‘RNI VA MUAMMOLARI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
O‘zbek adabiy tanqidida raqamli adabiyotning o‘rni va muammolari zamonaviy global va milliy madaniy muhitda adabiyotshunoslikning rivojlanishini aks ettiradi. Ushbu maqola o‘zbek adabiy tanqidida raqamli adabiyot, jumladan, elektron kutubxonalar, neyron tarmoqlar orqali tahlil, interaktiv narrativlar va raqamli gumanitariya usullarini o‘rganib, ularning ilmiy dolzarbligini yuqori darajada yoritadi. Tadqiqot Google Scholar, ResearchGate, PMC, tilvaadabiyot.uz va scienceweb.uz kabi yuqori mavqedagi indekslangan bazalardan olingan manbalarga asoslanadi.