CHO‘L MINTAQASI SUGʻORILADIGAN TUPROQLARINI ANTROPOGEN OMILLAR TA’SIRIDAGI EVOLYUSIYASI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ma’lumki, tuproqlarning tarixiy rivojlanishini o‘rganish va ularning kesimidagi o‘zgarishlar yo‘nalishini aniqlash va shu orqali ularni saqlash va unumdorligini oshirish, yaxshilash kabi ko‘plab masalalarni hal etish bo‘yicha kompleks chora-tadbirlar tizimini ishlab chiqish muhim vazifadir. va oqilona foydalanish.