OG‘IR RUHIY ZARBA OLGAN OILALARDA MOSLASHUV VA IJTIMOIY QO‘LLAB-QUVVATLASHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada og‘ir ruhiy zarbaga uchragan oilalarning psixologik moslashuv jarayonlari, ularning individual va guruh darajasidagi hissiy-psixologik reaksiyalari, shuningdek, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashning turlari va ularning samaradorligi tahlil qilingan. Oila a’zolari tomonidan namoyon bo‘ladigan psixologik himoya mexanizmlari, ruhiy iztirob holatlarida psixoterapevtik yondashuvlar hamda O‘zbekiston sharoitida olib borilgan amaliy kuzatishlar asosida muhim xulosalar va tavsiyalar berilgan.