O‘QITUVCHINING PEDAGOGIK MAHORATI: ZAMON TALABLARI VA YANGICHA QARASHLAR (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy o‘qituvchining pedagogik mahorati, uning shakllanish bosqichlari, metodik, psixologik va texnologik jihatlari hamda zamon talablari asosidagi yangi yondashuvlar yoritilgan. Tadqiqot metodlari asosida o‘qituvchilarning real faoliyati tahlil qilinib, pedagogik mahoratga taʼsir etuvchi ichki va tashqi omillar aniqlangan. Shuningdek, kreativlik, raqamli kompetensiya, refleksiya va emosional intellekt kabi jihatlarning o‘qituvchilik faoliyatidagi o‘rni asoslangan. Maqola zamonaviy taʼlim sohasida ishlayotgan pedagoglar, ilmiy izlanuvchilar va kasbiy o‘sishga intilayotgan ustozlar uchun amaliy ahamiyatga ega.